Az értékcsökkenési leírás 78 milliárd forintra nőtt, úgyhogy a Matáv cash-helyzete (nettó működési cash flow-ja adó és kamatlevonás után 156,5 mrd forint) jobb képet mutat, mint a mérlege. A Westel mintegy 35 milliárd forintos adózott eredményt ért el (+15 %), ennek fele még nem a Matávot illeti, bár a pakettre 2001 szeptember 30-ig lehívható opciója van. A Westel-rész levonása utáni nettó eredmény 68.763 millió forint. Ez 12,6 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól, ami érthetővé teszi a befektetők kiábrándulását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!