Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forint gyengülésében az is szerepet játszott, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank újdonsült vezetője múlt héten számos hatáskört elvont az alelnököktől, de ugyancsak nagy figyelmet kaptak az alkotmánymódosítás körüli hírek, tüntetések - közölte a Napi Gazdaság érdeklődésére Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője. Mint mondta, miután a nemzetközi média lehozta ezeket a híreket esni kezdett a forint, amit később Orbán Viktor miniszterelnök délutáni parlamenti beszéde sem befolyásolt, nem úgy Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter első hivatalos sajtótájékoztatója, ahol a tárcavezető bejelentette, hogy szükség esetén közbelép a kormány és nem engedi tovább gyengülni a hazai fizetőeszközt. Egy ilyen típusú bejelentés egy ekkora gyengülés után várható volt Ruzsonyi szerint, aki azt is elmondta, hogyha tovább esik a forint, akkor minden valószínűség szerint az MNB is elkezdi megnyugtatni a piacokat.

További esés azonban nem valószínű a szakember szerint, maximum akkor, ha a parlament megszavazza az alaptörvény módosítását - ám mivel ezt is beárazta már a piac, így nagy zuhanás ekkor sem várható. A bizonytalanság sosem barátja egy árfolyamnak - véli a Commerzbank devizakereskedője, aki szerint ha sikerült elkerülni az ilyen helyzeteket, akkor stabilizálódhat a forint, ellenkező esetben azonban továbbra is kilengésekre kell számítani.

Mindennek megfelelően délután fél ötkor egy euróért 301,4, egy dollárért 231,7, egy fontért 345,4, egy svájci frankért 244, míg a japán jenért 2,4120 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!