Horváth Ferenc, a MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem ügyvezető igazgatója

augusztus 5-én 5 000 darab MOL részvényt értékesített 14 050 forint/darab átlagárfolyamon, az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével a Budapesti Értéktőzsdén. A tranzakciót követően Horváth Ferenc tulajdonában 53 064 darab MOL részvény maradt - jelentette be a társaság.

Ezzel számításaink szerint az olajipari cég vezető tisztségviselői július vége óta összesen 21 254 darab részvényt adtak el, közel 300 millió forint értékben. A tőkepiaci törvény előírásai szerint bennfentes személy a féléves jelentést megelőző 15 napon belül nem vehet, illetve adhat el az adott társaság papírjaiból. Mivel a Mol várhatóan augusztus 28-án teszi közzé féléves gyorsjelentését, ezért várhatóan még a jövő hét végéig kerülhet sor ilyen tranzakciókra.

Az eladások tényéből ugyanakkor nem feltétlenül lehet következtetéseket levonni a cég első féléves teljesítményére vonatkozóan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!