Meddig tart a bizalom az állampapírpiacon?

A rövid oldalon ismét kismértékű hozamcsökkenést regisztrált az ÁKK a szerdai másodpiaci állampapír-kereskedelemben.
NAPI, 2009. szeptember 2. szerda, 16:48

Az állampapírok bankközi piacán egyre alacsonyabb hozam mellett lehet értékesíteni az évnél kisebb lejáratú állampapírokat, annak ellenére, hogy az ÁKK épp a diszkontkincstárjegyek körében növelte a kibocsátást. Szerdán a háromhónapos dkj-k hozama további 4 bázisponttal 7,58 százalékra mérséklődött, míg a 6 illetve 12 hónapos lejáratoknál 7,65 százalékra állították be a hozamszintet.

Hosszabb távon azonban továbbra is rendre 8 százalék feletti, növekvő hozammal kínálják az államkötvényeket; szerdán átlag 6 bázispontos emelkedést regisztrált az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A másodpiaci hozamok így 8,13-8,27 százalék között szóródnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK