Miután délután megjelentek a várt makroadatok az USA-ból, kicsit lejjebb ment az euró-dollár árfolyama - közölte a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője. Mint mondta nagy mozgás így sincs, hiszen mindössze a reggeli szintekre esett az árfolyam.

Egyébként is kivárás jellemző a piacon, ám az elemzők arra számítanak, hogy hamarosan megugorhat a volatilitás - vélte a szakember, aki hozzátette, hogy ez negatív környezetet okozhat. Jelenleg szinte teljesen leállt a piac, ez azonban nem maradhat így hosszabb távon - mondta Csajbók, aki szerint a forintnak továbbra is a 302,5-ös eurószint az, amit egyelőre nehéz lesz átvinni. Amennyiben ez sikerülne is, úgysem várhatunk komolyabb forinterősödésre, így a következő időszakra 300-305 közötti árfolyamot vár.

Délután negyed ötkor tehát egy euró 303,6, egy dollár 222,3, egy font 374,9, egy svájci frank 248,5, míg a japán jen 2,1871 forintot ért.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!