Tovább erősödött csütörtökön a forint az euróhoz viszonyítva, az árfolyam 283,30-on érte el napi mélypontját - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Délutánra felfelé korrigált a jegyzés, öt óra tájban 284,30 volt az ár, ugyankkor a dollár egységével 231,75, a svájci frankéval 236,70, a fontéval 364,10 forinton kereskedtek, 100 japán jen 364,10 forintot ért.

A szakember úgy vélte, az budapesti IMF-egyeztetéseken túl a vártnál magasabb hazai béradat is támaszt adhatott a forintnak, hiszen mérsékelhette a kamatcsökkentési várakozásokat. Nincs kizárva ugyanakkor, hogy már a közeljövőben kifulladhat a hiteltárgyalások körüli optimizmus - ebben az esetben újra 298-290 forintra térhet vissza az euró jegyzése. Arra viszont szerinte nincs esély, hogy a fontos technikai szintnek tartott 280 alatti régiókba süllyedjen az árfolyam.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!