A növekvő államháztartási hiánnyal kapcsolatban Medgyessy elismerte, hogy abban az előző kormány tevékenységének eredménye mellett a 100 napos program hatása is benne van, de jövőre 1 százalékponttal lefaragják a GDP-arányos deficitet. Kérdésre válaszolva úgy vélte, Magyarországon túl magas a reálkamat, és ő üdvözölne minden annak csökkentésére irányuló jegybanki döntést, hozzátéve, hogy az nem az ő kompetenciája. A tervek között megemlítette, hogy az állami infrastruktúra finanszírozására külön alapot kellene létrehozni, amelyet a privatizációs bevételekből kellene föltölteni. Az EU-csatlakozást illetően Medgyessy úgy látja, hogy jó esély van a tárgyalások decemberi lezárására. Ez esetben jövő tavasszal aláírhatnánk a megállapodást az unióval 2004 első hónapjaira pedig már tagok is lehetnénk - hozzátéve, hogy a csatlakozás minősége fontosabb, mint annak dátuma.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!