Az eladók nem kímélték egyik blue chipet sem, a legrosszabbul a Mol és a Richter részvényesei jártak. Előbbi 1,4 százalékkal 23 020 forintra, utóbbi 1,7 százalékkal 37 300 forintra értékelődött le. Az olajpapír elsősorban egy nagy délelőtti tranzakciónak köszönhetően jókora forgalmat generált, közel 42 milliárd forintnyi részvény cserélt gazdát a nap folyamán. Nem tétlenkedtek az OTP-befektetők sem, a 15 milliárd forint értékben gazdát cserélő papír délelőtt meredeken esett, majd a 9600 forintos szint közeléből elrugaszkodva 9770 forintig jutott, ami már "csupán" 0,8 százalékos mínuszt takart. A Magyar Telekom értékének 1,1 százalékát elveszítette, és 1030 forinton zárt. Eseménydús napot zártak a közepes kapitalizációjú papírok. A Rába részvényesei reggel még több mint tíz százalékos veszteséget jelentő 1351 forintos árfolyamot is láthattak a monitorokon, a 1487 forintos záróár pedig 2,2 százalékkal múlta alul a csütörtökit. A Danubius ötszázalékos pluszban is járt, majd két százalékos többlettel 10 200 forinton fejezte be a napot. Az Edf-RWE fúzióval kapcsolatos pletykák hajtották az Émász jegyzését, a papír a nap nyerteseként hat százalékkal 24 150 forintra erősödött.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!