Szerény, 0,1-0,2 százalékos erősödést ért el a forint a főbb devizákkal szemben péntek esti árfolyamához képest hétfő reggelre. Az eurót a péntek esti 367,83 forint után hétfőn reggel hét órakor 367,51 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 333,18 forintról 332,63 forintra, a svájci franké pedig 359,97-ről 359,11 forintra csökkent.

Az elmúlt heti kezdéshez képest a forint 1,5 százalékkal áll erősebben az euróval, 2,1 százalékkal erősebben a dollárral és 1,5 százalékkal a svájci frankkal szemben.

A forint az idén márciusban érte el történelmi árfolyam-mélypontját mindhárom devizával szemben. Azóta 8,1 százalékkal erősödött az euróval, 9,6 százalékkal a dollárral és 10,0 százalékkal a svájci frankkal szemben.

A mélypont óta bekövetkezett erősödésnek köszönhetően már 0,6 százalékkal áll erősebben az euróval szemben az év eleji kezdéshez képest. Még 2,6 százalékot kell erősödnie viszont a dollárral szemben, hogy elérje az év eleji árfolyamát és 1,0 százaléknyi behozni valója van a svájci frank ellenében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!