Az elmúlt negyedévben a napvilágot látott makro adatok a rossz és a kevésbé rossz minősítést kaphatnák, szinte egyik sem volt olyan, ami jónak lett volna nevezhető az amerikai gazdaság teljesítményével kapcsoltban - írja negyedéves kitekintőjében a Blackrock. Ugyanakkor a rossz hírek már be lettek árazva, sőt, a világ egyik legnagyobb vagyonkezelő cége szerint a kelleténél még jobban is, így a következő negyedév inkább pozitív lehet a részvénypiacok szempontjából.


A részvénypiac árazása megítélésük szerint attraktív, mivel a befektetők sötétebb jövőképpel rendelkeznek, mint ami indokolt lenne.  E mellett a következő időszakban nem várható már a várakozásoknál rosszabb adatok napvilágra kerülése, így a befektetők fokozatos visszaszivárgása várható a részvénypiacra. Mivel a nyár végi visszaesés során sokan leépítették részvénypozícióikat, ezért vélhetően megfelelő mennyiségű vételi erő áll készenlétben ahhoz, hogy a további emelkedést elősegítse.


A portfolió allokációt tekintve a cég szakemberei ennek megfelelően a részvények enyhe túlsúlyozását javasolják a kötvényekkel szemben, s inkább amerikai részvényeket vásárolnának más részvényekkel szemben.


Mivel a gazdasági kilábalás meglehetősen lassú lesz, ezért a cég szakemberei változatlanul a magasabb minőségű cégek részvényeit javasolják vételre. Kedvenceik közé tartozik a jó cash termelő képességgel rendelkező telekom szektor. Az egészségügyben érdekelt cégek részvényei is a felülsúlyozandó kategóriában kaptak helyet, akárcsak az alapvető és a ciklikus fogyasztási cikkeket gyártó cégek részvényei. Ugyanakkor alulsúlyoznák az energetikai társaságok, a közszolgáltató és a pénzügyi szektorban tevékenykedő cégek papírjait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!