Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Wall Street indexei lefelé korrigáltak, a főként technológiai cégek papírjait jegyző Nasdaq piac indexe folytatta az erősödést.

A DJIA-30 index 0,36 százalék, az S&P-500 index 0,06 százalék csökkenéssel kezdte a szerdai kereskedést, a Nasdaq Composite viszont 0,32 százalék emelkedéssel.

Kedden a DJIA és S&P index több mint két százalékkal, a Nasdaq index pedig közel három százalékkal erősödött.

A technológiai ágazatban elsősorban a Netflix eredményének köszönhetően folytatódott az árfolyamok erősödése szerdán. A Netflix részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban tíz százalékkal erősödött az elemzői várakozásokat felülmúló negyedéves eredményének köszönhetően. A befektetők az előfizetők számának a növekedését díjazták a részvény árfolyamának a megemelésével.

Az IBM részvénye viszont öt százalékot veszített a tőzsdén kívüli forgalomban. Nyeresége meghaladta ugyan az elemzői várakozásokat, bevétele azonban csalódást keltett.

Az olajár három emelkedő nap után szerdán lefelé korrigált. A Brent 0,77 százalékkal hordónként 80,78 dollárra, a WTI 1,04 százalékkal 71,17 dollárra csökkent.

Az eurót 0,33 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1536 dolláron, az arany ára 0,18 százalékkal unciánként 1228,80 dollárra csökkent.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!