Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Johnson & Johnson amerikai egészségügyi-kozmetikai cég egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredménye 2,06 dollár lett a március végével záródott három hónapban a szakértők által várt 2,02 dollár helyett. A J&J bevétele 12,6 százalékkal, 20,01 dollárra nőtt, a szakértők gyengébb adatra, 19,46 milliárd dollárra számítottak. A Johnson & Johnson idei bevételi előrejelzését 80,6-81,4 milliárd dollárról 81-81,8 milliárd dollárra javította kedden.

A UnitedHealth, a legnagyobb amerikai egészségbiztosító kedden azt közölte, hogy a részvényarányos eredménye 3,04 dollár lett a negyedévben, nagyobb az elemzők által várt 2,89 dollárnál. A cég bevétele 13,3 százalékkal, 55,19 milliárd dollárra emelkedett, felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 54,86 milliárd dollárt. Az egészségbiztosító idei részvényarányos eredményvárakozását 12,40-12,65 dollárra változtatta az eddigi 12,30-12,60 dollárról.

A Goldman Sachs amerikai befektetési bank negyedéves profitja 27 százalékkal, 2,74 milliárd dollárra nőtt, részvényarányosan 6,95 dollár lett a szakértők által becsült 5,58 dollár helyett. A globális pénzügyi szolgáltató bevétele 25 százalékkal, 10,04 milliárd dollárra bővült.

 

Közeleg a durva összeomlás - komoly jelzések érkeztek

Több befektetési bank modelljei is azt mutatják, hogy komoly medvepiac közeleg a tőzsdéken. Az elemzők ennek ellenére optimisták és úgy vélik, egyelőre nem kell aggódni. Hamarosan eldőlhet, kinek lesz igaza. Az elmúlt egy év nyugodt felfelé menete után hullámvasútra kerültek az árfolyamok a világ vezető tőzsdéjén, az S&P 500-as index a hétfői, két és fél éve nem látott emelkedést követően tegnap már komoly esésbe váltottak.

 

A fotó forrása: Drew Angerer/Getty Images/AFP.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!