Egy hétig nincs makroadat, így akár lassú felmászás is lehet a következő napokban a tőzsdéken - vélekedett Káplár Norbert a Raiffeisen üzletkötője. Ami igazán csúcson van, az az arany, és a dollár is majdnem, az olaj viszont nem tudott az arannyal tartani - tette hozzá. Akár év végéig is kitarthat a felfelé csúszkálás, miután nem lett horrorisztikus a pénteki nonfarm payroll adat, igaz jó se.

Jövő pénteken határidős kifutás lesz, azt pedig eddig mindig megvették - emlékeztet az üzletkötő.

A budapesti kereskedésben plusz 200 pont benne van, elsősorban az OTP vezetésével. Az MTelekom és az Egis már az 50 napos átlag alatt van szignifikánsan, ami a gyengeség jele. Hamarosan a magyar piacon is jönnek a gyorsjelentések: a Richternél az a kérdés, hogy az Egis-warning fényében milyen számokat produkált. Az OTP-től terv szerinti számok várhatók, a Mol viszont nem valószínű, hogy érdembeli eredményt ért el ebben a környezetben. 

Az OTP és a Richter vannak az 50 napos mozgóátlag fölött, ezekben még lehet lelkesedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!