A keddi kereskedés is ideges hangulatban indult, már a délelőtti órákban 245 forint fölött járt a svájci frank árfolyama, a beállított új csúcs délután öt óra után elérte a 247-es szintet, fél hat körül 247,28-on állt. Az alpesi deviza az euróval és a dollárral szemben is rekord szintre erősödött: előbbinél 1,0947-ig, utóbbinál 0,7709-ig ment a kurzus.

Az eurót délután 270,63, a dollárt 190,35 forinton jegyezték, 1,4219 dolláros euróárfolyam mellett.

A keddi hangulatot Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője szerint az eurózónás adósságválság miatti aggodalmak határozták meg ismételten, amelyet a napközbeni olasz, spanyol és belga 10 éves kötvényaukciókon kialakult rekordhozamok is jeleztek.

Ruzsonyi viszont azt is hozzátette, hogy egyelőre nem látszik mitől fordulnának meg a folyamatok. Szerinte közép távon, ha nem változik nemzetközi hangulat, a svájci frank/forint kurzusa elérheti a 250-es szintet is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!