A diszkontkincstárjegyeknél nem regisztrált érdemi elmozdulást az Államadósság Kezelő Központ a pénteki másodpiaci kereskedés során, ám az éven túli lejáratoknál tovább csökkentek a bankközi hozamok. Az elmozdulás 3-8 bázispontos volt a különböző lejáratoknál, a hároméves papírokra kínált hozam azonban már 7 százalék alatt van, míg a legnagyobb hozamot kínáló 10 éves papír bechmarkja tovább nőtt, 2 bázisponttal. A rövid oldali hozamok 5,73-5,85 százalék között, az államkötvényekre kínált hozam 6,98-7,53 százalék között szóródott a bankközin.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!