Még stagnálással is felülteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39 602 ponton, azaz az előző napi zárószintjén fejezte be a kereskedést kedden. A részvénypiac forgalma 12,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
Szabó Zsuzsanna, 2018. november 27. kedd, 18:06
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A BÉT forgalma magasabb volt az átlagosnál. A magyar piac enyhén felülteljesítő volt, a BUX index stagnált, miközben Európában és a tengerentúlon néhány tized százalékkal csökkennek az indexek. Ez az eredmény vegyes mozgások eredőjeként alakult ki, az OTP és a Magyar Telekom gyengült, a Mol és a Richter erősödött. Hozzátette, az OTP zárás előtt még pluszban volt - mondta Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 csatornán az MTI szerint.

A Mol 0,3 százalékkal 3182 forintra erősödött, 2,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 0,3 százalékkal 11 420 forintra estek, forgalmuk 6,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,1 százalékkal 444,50 forintra csökkent, forgalma 361,1 millió forint volt.

A Richter-papírok 0,6 százalékos erősödést követően 5300 forintra drágultak, forgalmuk 1,9 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK