Eszerint összesen 17 Agip márkanév alatt működő töltőállomással egészül ki a Mol jelenlegi 40 töltőállomásból álló szlovéniai kiskereskedelmi hálózata, a tranzakció egyúttal lehetőséget biztosít a ljubljanai megjelenésre. Szlovéniában a Mol a három legnagyobb kiskereskedelmi piaci szereplő egyike.

A vételár üzleti titok.

Az elmúlt 18 hónapban 450 töltőállomás felvásárlását jelentette be a Mol Csehországban, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában, tovább növelve piaci részesedését, és a finomítás-kereskedelem (downstream) üzletágának eredményét.

Október végén a magyar olajipari vállalat az Eni magyarországi downstream üzletágát már megvette.

A Mol-csoport 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. Négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2 ezer töltőállomást foglal magában Közép- és Délkelet-Európa 11 országában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!