Aláhúzta: tavaly egy év alatt mintegy háromszorosára nőtt a hazai bankrendszer hitelállományában a nem probléma mentes hitelek aránya. Az úgynevezett nem teljesítő hitelek, azaz a 90 napon túli hátralékkal rendelkező kölcsönök aránya a vállalati hiteleknél mintegy 10 százalék, a lakossági hiteleknél 7,6 százalék volt tavaly - mondta a felügyeleti elnök.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!