Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szlovén Dnevnik napilap információja szerint 300 millió euróval az OTP nyújtotta be a legmagasabb vételi ajánlatot az Abanka megszerzésére. Az OTP a napilapnak részben cáfolta a lap állításait. "Ellentétben a szlovén lapértesüléssel, nem került még sor a végső ajánlat benyújtására" - közölték, ám további információt nem adhattak a kérdéssel kapcsolatban.

A 300 millió eurós feltételezett ajánlat kifejezetten alacsony az Abanka 578,9 millió eurós saját tőkéjéhez képest. A még állami kézben lévő pénzintézet 2017-ben 7,4 százalékos tőkearányos megtérülést ért el, 2018 első kilenc hónapjában viszont sokat javult az eredményessége: a január-szeptemberi időszakban 53,5 millió euró nettó nyereséget realizált. Aktívái összege 2018 harmadik negyedévének végére 3,7 milliárd euróra gyarapodott, ezt vizsgálva az Abanka piaci részesedése 9,6 százalék.

A Dnevnik arról írt, az OTP lehet a befutó a privatizáció során. A hírre hétfőn történelmi csúcsra ugrott a hitelintézet részvényének az árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!