Az ügynökség úgy véli, a WTI mindaddig olcsó marad, amíg nem sikerül bővíteni a vezetékek kapacitását, ez pedig évekig is eltarthat.

A Brent jegyzése ma két és fél éves csúcsra, 104,5 dollárra emelkedett a közel-keleti bizonytalanság miatt. Eközben a WTI is drágult, 93 dollár a jegyzés, vagyis még mindig rendkívül széles, 11 dollár fölött van a Brent/WTI spread.

A feszült hangulaton az a hír sem enyhített, hogy holnap kora reggel várhatóan átengedik a Szuezi-csatornán azt a két iráni hadihajót, amelyek közeledéséről már napok óta cikkezik a világsajtó, és ami Izrael heves tiltakozását váltotta ki.

Egyre többen vetik föl, hogy a tengeri kikötőktől elzárt WTI olaj helyett valamelyik más olajfajtát illetve szállítási pontot kellene használni irányadó mutatóként.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!