Az ÁKK a három kötvénysorozatból összesen 25,2 milliárd forintnyit hirdetett meg értékesítésre délután, de a befektetők csak 4,6 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be. Ezt a szabályok alapján teljes egészében elfogadta az adósságkezelő a délelőtti aukciókon kialakult átlaghozamok mellett.

Délelőtt a meghirdetetthez képest végül 50 százalékkal több papírt (70,5 milliárd forint) értékesített az ÁKK, így a délutáni tenderekkel együtt végül összesen 75,1 milliárd forintnyi forrást vont be. Ez igen erős "kezdésnek" számít az újév elején.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!