Az EDFI 20 ezer forintot kínál minden egyes Démász részvényért. Az ajánlati folyamat augusztus 28-i elindítása óta az EDFI minden szükséges hatósági jóváhagyást és engedélyt megszerzett, így az ajánlat lezárulta után sor kerülhet a Démász-részvények kivezetésre a Budapesti Értéktőzsdéről. A független pénzügyi szakértőként eljáró Ernst&Young méltányosnak ítélte az EDFI nyilvános vételi ajánlatát, ami alapján szeptember 11-én a Démász Igazgatósága javasolta a társaság részvényeseinek az ajánlat elfogadását. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) által jóváhagyott tájékoztató közzététele után szeptember 25-én megnyílt az elfogadási időszak. A Démász október 16-án megtartott rendkívüli közgyűlése úgy határozott, hogy kezdeményezi a társaság részvényeinek tőzsdei kivezetését, ami várhatóan az elfogadási időszak lezárulta után megtörténik. Október 25-én a Magyar Energia Hivatal jóváhagyta, hogy az EDFI a szavazatok 75 százalékát meghaladó befolyást szerezzen a Démászban, és az ehhez fűződő szavazati jogokat gyakorolja.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!