Még decemberben parketten lehet a Mol Varsóban

Várhatóan decemberben indul meg a Mol-részvények kereskedése a Varsói Tőzsdén
NAPI Online, 2004. december 14. kedd, 10:25
Fotó:

A Mol Rt. megkapta a Lengyel Értékpapírpiaci és Tőzsdei Felügyelettől a "nyilvános társaság" státuszt, ami egyik alapfeltétele annak, hogy elindulhasson a nyilvános (tőzsdei) kereskedelem a Mol Rt. részvényeivel Lengyelországban. A társaság részvényeinek kereskedése várhatóan még december folyamán megindul a Varsói Tőzsdén.

A tőzsdei bevezetés feltételeként megszabott lengyel nyelvű tájékoztató prospektus néhány napon belül, az egyik országos napilap mellékleteként fog megjelenni Lengyelországban. A prospektus magyar nyelven a Budapesti Értéktőzsde honlapján lesz elérhető.

A Mol-részvények elsődleges piaca továbbra is a Budapesti Értéktőzsde marad. A társaság papírjait a Luxembourgi Értéktőzsdén is jegyzik, és az értékpapírokkal kereskednek a londoni nemzetközi rendszerben, az International Order Book-ban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK