Még drágább az arany

Az arany a gyengülő dollár hátán újabb csúcsokra kapaszkodott fel. A nemesfémért pénteken 1319,30 dollárt is megadtak unciánként az árupiacon.
NAPI, 2010. október 1. péntek, 13:11
Fotó:

A decemberi szállítású arany jegyzése újabb történelmi csúcsot ért el pénteken; a nemesfém 1319,30 dollárra drágult, az ezüst szintén rekord-közeli szintekre drágult, igaz, ott csak a harminc éves csúcsokat vette célba a 22 dollár feletti unciánkénti árfolyam.

A Bloombergnek nyilatkozó szakértők szerint a folytatódó dollár-gyengülés tovább táplálhatja az aranylázat, annak ellenére, hogy a nemesfém az idén már 20 százalékkal drágult. A Bank of America szakértői szerint a Fed újabb stimulusról szóló bejelentését követően az arany további 3 százalékkal is drágulhat, hiszen a monetáris politikai enyhítés a dollár gyengülését fokozza, amelyből kiváló menekülési útvonal az arany.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.01 13:46

Amig a "nagy nyomdász" Bernanke a FED elnök addig emelkedni is fog...olvastam már 4000 célárat is ami azért nyilván egy sci-fi iró agyszüleménye...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html