A kivitel az időszakban 51 millió dollárt tett ki, ami 3 százalékkal több a bázisnál. Oroszországba és a FÁK-államokba irányuló kivitel 28, a kelet-európai forgalom 17 százalékkal nőtt, ám a nyugati országokba kerülő export 40 százalékkal esett vissza. Az értékesítés közvetlen költsége - a kedvező termékszerkezet hatására - tovább javult, a negyedéves árbevétel fedezete 62 százalékra nőtt. A harmadik negyedéves üzleti eredmény 2,18 milliárd forint, ami 13 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A pénzügyi eredmény pedig 567 millió forint lett, ami a vártnak megfelelő érték. Az adózás előtti eredmény negyedéves szinten 2,73 milliárd forint, ami 14 százalékos javulást takar. A cég szerint ez a teljesítmény kedvezőnek értékelhető. (A tőzsde ugyanakkor nem tűnik túl lelkesnek, az árfolyam meredek lejtőre került.) A háromnegyed év alatt a belföldi árbevétel 11, a dollár alapon elszámolt export pedig 21 százalékkal nőtt. Az üzleti eredmény 65, az adózás előtti pedig 61 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!