Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BÉT vezető indexe 190 pontos emelkedés után 23 385 forinton zárta a kereskedést. Az emelkedéshez a korábbi napokkal ellentétbe ezúttal jelentős forgalom is társult, összesen több mint 20 milliárd forint értékben fordultak meg részvények az azonnali piacon. Az egymagában 16 milliárd forintot meghaladó forgalmat produkáló OTP árfolyama ugyan a nap elején 5500 forint előtt valamivel megtorpant, de a kisebb korrekció sem vitte tartósan 5400 forint alá vissza a papír kurzusát, amely végül 5430 forinton zárt, másfél százalékkal magasabban, mint kedden.

A piac átemeneti elbizonytalanodását a délután napvilágot látott vártnál gyengébb amerikai munkaerő piaci adatoknak köszönhette.

A 4 milliárdos forgalmat maga mögött tudó Mol árfolyama is felfelé mozdult el, az olajipari részvény 2 százalékkal magasabban, 21 350 forinton zárt. Gyengén muzsikáltak eközben a gyógyszerrészvények, a Richter fél százalékkal lett olcsóbb, 46 980 forint, az Egis 80 forintot csúszott vissza, 22  620 forintig. A Magyar Telekom 4 forinttal lett olcsóbb, utolsó ára 660 forinton alakult ki.

Nagy volt a csapkodás a második vonalban. A Pannergy részvényei az elmúlt napok száguldása után jelentősebb korrekciót szenvedtek el, árfolyamuk 4 százalékkal, 1054 forintig esett. A Pannunion viszont folytatta menetelését, szerdán 22 forinttal, 190 forintig emelkedett árfolyamuk.. A napokban a 700 forintot is elérő Hybridbox részvények jegyzése 10 százalékkal, 609 forintig esett, a Kulcssoft 13 százalékkal zuhant, 430 forintig. A Synergon viszont 4,5 százalékkal erősödött, ezzel nyár vége óta nem látott szintre, 620 forintra került a társaság részvényeinek árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!