Még egy napot kell várni New Yorkra

A New York-i börze hétfőn még zárva van, csak kedden kezdődik a 2017-es tőzsdei kereskedés.
MTI, 2017. január 2. hétfő, 16:39
Fotó: Reuters

Utoljára pénteken volt nyitva a tőzsde, akkor a DJIA-30 index 0,29 százalék, az S&P-500 index 0,46 százalék, a Nasdaq Composite pedig 0,90 százalék csökkenéssel zárt.

A tavalyi utolsó kereskedési napon, az egy évvel korábbihoz képest, a 30 vezető iparvállalat részvénymozgását követő DJIA index 13,4 százalékkal, a technológiai cégek Nasdaq indexe pedig 7,5 százalékkal nőtt, miközben a részvények szélesebb körét felölelő S&P-500 mutató 9,5 százalékkal erősödött.

Az S&P-500 11 ágazati almutatója közül a legnagyobb, 23,7 százalékos növekedést az energiaipari részvények mozgását összegző index érte el éves összevetésben a tavalyi utolsó kereskedési napon, a második helyen a banki részvények almutatója zárt 20,1 százalékos növekedéssel.

Az S&P-500 index legjobban teljesítő részvénye a Nvidia volt, a chipgyártó árfolyama december utolsó kereskedési napján 223,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az év vesztese a gyógyszergyártó Vertex Pharmaceuticals volt, árfolyama 41,5 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK