Még erősebb a forint, 245 alatt járt az euró

Délutánra újra 246 fölé tért vissza az uniós deviza.
NAPI Online, 2008. május 20. kedd, 15:12
Fotó:

A délelőtti, szabad szemmel alig látható gyengülés után erősödésbe váltott a forint a bankközin, amivel a hazai fizetőeszköz a gyengébb tónusban kezdő, majd emelkedésbe forduló feltörekvő piaci devizákat követte. Úgy tűnik, ezek a piacok immunisak mind a magas olajárra, mind a tőzsdei árfolyamok gyengélkedésére - kommentálta az eseményeket az ING Bank üzletkötője, aki szerint nem tudni, meddig tarthatóak ezek a szintek.

A kereskedés elején még a 247-es szintet ostromolta az euró jegyzése, majd 244,90-ig esett, ám délután három óra tájban már ismét 246,20 forintnál forgott, csendes kereskedés mellett. A dollár egységének árfolyama ezzel párhuzamosan 157,10, a svájci franké 151,30 forintra változott. Érdemi piacmozgató hír nem látott napvilágot, bár a török jegybankelnök esetleges lemondásával kapcsolatos pletykák azért gyengítették a lírát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK