A 265 forintnál lévő támaszszint hétfői átszakításával aktiválódott stoploss-ügyletek is közrejátszottak abban, hogy kedden 264 alá is benézett az euró jegyzése a bankközi devizapiacon. A forint a régióval együtt erősödött, az euró zlotykurzusa például - jelentősebb kilengések közepette - 3,8750 alatt járt. Mindez a dollár euróhoz viszonyított gyengülésével függött össze, hiszen a keresztárfolyam 1,3770-nél tetőzött azt követően, hogy a Standard & Poor's közölte, levette a negatív kihatású figyelőlistáról Görögország szuverén adósbesorolásait. Délután fél öt tájban az euró 264, a svájci frank 181,90, a dollár 192 forintnál járt. Ezzel az euró és a dollár bő 3, a frank pedig néhány tíz fillérrel lett olcsóbb a péntek délutáni szintekhez viszonyítva.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!