Még erősebb a forint, 264 alatt is járt az euró

Az euró és a dollár bő három forinttal lett olcsóbb a péntek délutáni szintekhez képest, a frank esetében jóval kisebb volt a változás.
Ádám Viktor, 2010. március 16. kedd, 16:58
Fotó:

A 265 forintnál lévő támaszszint hétfői átszakításával aktiválódott stoploss-ügyletek is közrejátszottak abban, hogy kedden 264 alá is benézett az euró jegyzése a bankközi devizapiacon.

A forint a régióval együtt erősödött, az euró zlotykurzusa például - jelentősebb kilengések közepette - 3,8750 alatt járt. Mindez a dollár euróhoz viszonyított gyengülésével függött össze, hiszen a keresztárfolyam 1,3770-nél tetőzött azt követően, hogy a Standard & Poor's közölte, levette a negatív kihatású figyelőlistáról Görögország szuverén adósbesorolásait.

Délután fél öt tájban az euró 264, a svájci frank 181,90, a dollár 192 forintnál járt. Ezzel az euró és a dollár bő 3, a frank pedig néhány tíz fillérrel lett olcsóbb a péntek délutáni szintekhez viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK