Minden kelet-európai deviza erősödik, az euró/zloty kurzus már 4,07 alatt áll - tájékoztatta a NAPI Online-t Skáre Balázs, a Hamilton üzletkötője. A szakember szerint ennek, illetve a vártnál jobb államháztartási adatnak, valamint a magyar ipari termelés április meglódulásának is köszönhető, hogy a forint még feljebb tudott kapaszkodni. Kedd délelőtt az euró 248,60-249,00 forinton állt, míg a dollár - 1,2280 körüli euróárfolyam mellett - 202,30/50-en forgott. Skáre továbbra is azon a véleményen van, hogy a mostani, 250 forint alatti euróárfolyam nem reális, egy 255 körüli kurzus jobban tükrözné a valós viszonyokat. A devizapiacon a szakember egyébként ma különösebb változásra nem számít, szerdán azonban a brit jegybank kamatdöntése, illetve csütörtökön Alan Greenspan Fed-vezér beszéde megmozgathatja az árfolyamokat. Sokminden nem történik a piacon, reggel óta nincs változás euró/forint fronton - értékelte a helyzetet az ING Bank tradere. Kolba Miklós szerint technikai alapon üzletelő momentumjátékosok ugyan dollárvásárlásba kezdtek a forint ellenében, a magyar fizetőeszköz ennek ellenére tartja magát. Szakértők úgy vélik, miután a zloty árfolyama áttörte a 4,07-es szintet, van még hely a további erősödésre. A kurzus 4,05-ig is elmehet, ami tovább emelheti a forint ázsióját is. Komoly forinterősödésre Kolba Miklós ugyanakkor már nem számít, várakozásai szerint a 249 alatt stabilizálódhat az eurókurzus, miközben a piac lélegzetvételhez jut.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!