Nagyobb tételek hiányában szerény forgalomban, könnyed lefelé csorgás jellemezte az euró/forint szerdai mozgását, a hangulat semleges, enyhén pozitív - mondta el Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzeletkötője. Délután négy óra után az euró jegyzése 270,35, a dolláré 179,30, a svájci franké pedig 179,40 forint körül alakult. Rövid távon, az év végéig a szakember a 265-275-ös sávba várja a kurzust, azonban a jövő év elejétől trendszerű gyengülés várhat a forintra. A jelek szerint a forint euróhoz viszonyított árfolyama idén már nemigen erősödhet, a kurzus 263-265 forint körül húzódó, erősen felépített alja vélhetően továbbra is leküzdhetetlen akadály maradhat a magyar deviza számára. Ezen kívül a fundamentumok is arra utalhatnak, hogy a feltörekvő piacokon trendszerű gyengülés indulhat be. Ebbe az irányba mutathat, hogy a fokozatosan életbe lépő exit-stratégiák a likviditás mérséklődését hozzák majd, ami elsősorban az extra likviditásből előnyt kovácsoló befektetéseket, így a feltörekvő devizapiacot fogja érzékenyen érinteni. A forintpiac szempontjából fontos lesz, hogy választási év következik, és a hiánycéllal kapcsolatban is lehetnek még izgalmak. Összességében mindez a forint lehetséges gyengülése felé mutat, a kereskedő szerint egy éven belül 290-295 forintos euró-árfolyamra is számíthatunk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!