Igen alacsony forgalom mellett meglehetősen unalmas napot zárt pénteken a bankközi devizapiac. Délután négy óra tájban az euró egysége 285,50, a dolláré 216,90, a svájci franké 237,65 forinton állt, azaz a devizák másfél-két forinttal drágultak az egy nappal korábbihoz képest. A vártnál rosszabb amerikai munkaerőpiaci adatra előbb erősödéssel reagált a dollár, majd 1,3156-ra kúszott fel az euróhoz mért árfolyam.

Lassan leeshet a piaci szereplők többségének, hogy legkorábban csak ősszel hozhatják tető alá az IMF-megállapodást - kommentált Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. A szakember így arra számít, hogy el lehet felejteni a 283-284 forintos euróárfolyamot, a hazai deviza a 287-288-as szintek fölé gyengülhet.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!