A licitálók közül egyelőre csak a holland ING bank neve került nyilvánosságra, ám a jegybank vezetőjének nyilatkozata szerint más európai társaság mellett egy amerikai pénzintézet is érdeklődik a BCR iránt. A rendszerváltás után alapított bank elsősorban az iparvállalatok számára nyújt hiteleket, de a lízing- és biztosítási cégéből is jelentős bevétele származott tavaly. A 3,5 milliárd dolláros mérlegfőösszeggel rendelkező román pénzintézet adja a nem kormányzati hitelek egy harmadát, a tervek szerint profitja - a régió több nagyvállalaltát megszégyenítve - idén elérheti a 160 millió dollárt. A privatizációs ügynökség a tulajdonában lévő 70 százaléknyi részesedésből juttatna többségi tulajdonhoz egy stratégiai befektetőt, nyolc százalékot a bank alkalmazottai kapnának, s kisebbségi részesedést szerezne a pénzintézetben az EBRD és a Világbank is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!