Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A New York-i befektetők meglehetősen pesszimisták voltak, az 56,7 dolláros szinten stagnáló olajárfolyam ugyanis hosszú távon nem sok jót ígér. Ráadásul a piaci szereplők egy része kivárásra játszott a Fed mai - szinte biztosnak tűnő, a várakozások szerint 25 bázispontos - kamatemelése előtt. A Dow Jones komponensei közül az AIG biztosító, a Citigroup, a Home Depot és az Altria dohánycég részvényeire nehezedett a legnagyobb eladói nyomás. Ez utóbbi főként annak volt betudható, hogy az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága visszautasította a cég fellebbezési kérelmét, amelyben egy 10,5 millió dolláros ítélet ellen keresett jogorvoslati lehetőséget. A General Motors papírjai ugyanakkor végre lendületesen drágultak, a múlt heti profitfigyelmeztetést követő több mint évtizedes árfolyam-mélypontról részben a tegnap bejelentett komoly elbocsátásokkal sikerült túljutni. A Nasdaq-on hiába jelent meg néhány vállalategyesülési hír, ezek ezúttal nem tudták lázba hozni a játékosokat. Az IAC/InterActiveCorp például bejelentette, hogy részvénycserés felvásárlással kíván hozzájutni az Ask Jeeves papírjaihoz, míg az Avid Technology mintegy félmilliárd dollárért juthat hozzá a Pinnacle Systems eddig általa még nem birtokolt részvényeihez. A német Schering és a svájci Novartis közölte, hogy a két cég közös fejlesztésű, kísérleti stádiumban lévő rákgyógyszere egy kulcsfontosságú klinikai teszten nem bizonyult hatásosnak. A bejelentés nyomán a két európai társaság részvényei meredek lejtőre kerültek, ám a rivális készítményt gyártó Genentech kurzusa több mint 10 százalékkal ugrott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!