A tokiói tőzsde irányadó indexe ma is süllyedt, a befektetők kedvét a csalódást keltő makroadat vette el: februárban a várt 1,1 százalék helyett havi összevetésben 2,1 százalékkal esett a japán ipari termelés. A céghírek többsége sem adott okot az öröm: a Mitsubishi Estate ingatlanfejlesztő árfolyamát az rántotta le, hogy immár a cég és vezetője ellen is nyomozás folyik, a társaság ugyanis szennyezett területen épített fel öröklakásokat. A legnagyobb japán bank, a Mizuho részvényei szintén a vesztes oldalra kerültek, miután 270 ezer ügyfelének bizalmas számlaadatainak megsemmisüléséről számolt be. Az optikai termékeiről ismert Hoya papírjai ugyanakkor lendületesen drágultak, több elemző kedvező kommentjének köszönhetően.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!