Még mindig a Richter a kedvenc, a Telekom a mostohagyerek

A Richter részvények szerepelnek egyedüli magyar papírként az Erste Bankl elemzőinek top pick listáján, a Magyar Telekom pedig a kerülendő papírok között.
Napi.hu, 2013. november 5. kedd, 10:51
Fotó: Napi.hu

Egyedüli magyar részvényként a Richter Gedeon részvények szerepelnek az Erste Bank elemzőinek top pickjei között, amely a 10 leginkább vételre javasolt régiós részvényt tartalmazza. A gyógyszercég papírjaira 4780 forintos célárfolyamot adtak meg a bank elemzői. Az okok között nem szerepel új momentum a korábbi elemzésekhez képest. Az Erste szakértői szerint az év végi üzemi eredmény várhatóan meghaladja a menedzsment óvatos előrejelzését, a Richternek van esélye egyedül a régiós gyártók közül originális gyógyszerrel megjelenni a piacon, s felhajtóerőt adhat, ha visszakerül az MSCI indexek kosarába decembertől.


A Magyar Telekom részvényeit továbbra is a potenciális alulteljesítők közé sorolták 285 forintos célárfolyammal. Szerintük megvan az esély arra, hogy a társaság a korábbi 50 forintos részvényenkénti osztalékot követően jövőre már csak 10 forintot fizessen részvényenként, vagy egyáltalán ne kerüljön sor kifizetésre. A menedzsment előrejelzéseit is túlzottan optimistának tartják a 2014-2017-es időszakra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK