A reggeli 267,40 körüli euró-árfolyamok a dollár korrekciója miatt emelkedni kezdtek, s délután egészen 269,70-ig futottak fel, mielőtt zárásban 269,10-ig mérséklődtek volna. A dollár 0,3 százalékkal drágult a forinttal szemben, s a zöldhasú délután 186,55 forintot ért a bankközin, ám ennél drágábban, 187,40 forintért is cserélt gazdát. A svájci frankért 181 forintot kértek. A régiós devizák javítani tudtak pozícióikon, a zloty eurójegyzése háromheti mélypontra csökkent kedden azt követően, hogy felröppent a pletyka a jegybank esetleges intervenciójáról. A lengyel központi bank a hírek szerint erősítheti a zloty-t, hogy ezzel is csökkentse az állam rendkívül magas devizaadósságát.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!