Az éppen megfelelő ütemű gazdasági növekedés és infláció tökéletes globális gazdasági körülményeket teremt a fejlődő piacok számára, ezzel támogatva a mind abszolút mértékben, mind a fejlett piaci teljesítményekhez hasonlítva folyamatosan remek vállalati teljesítményeket - állítja a Morgan Stanley elemzésében. Szerintük ezen idillre csak három tényező jelent veszélyt: a lapos hozamgörbe, a historikusan szűk hitel spreadek és a halványuló fundamentális alulértékeltség. Azonban e rizikófaktorok rövidtávon még nem veszélyeztetik a növekedést, mivel a belső egyensúly stabilnak tűnik a három országban, külső sokk pedig egyelőre nem fenyeget. Az optimizmus végéhez az amerikai növekedés lassulására lesz szükség, amely még távolinak tűnik. A Morgan Stanley felülsúlyozza a három régiós országon kívül Izraelt, és a dél-afrikai nyersanyagszektort. Hozzáteszi, hogy a közép-európai vállalatok értékeltsége már közel sem olyan olcsó a fejlett Európához képest. Alulsúlyozottak azonban Törökországban és az orosz energiapiacon, mivel itt profitrealizálásra számítanak rövid távon.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!