Még mindig nem jött meg a vásárlási kedv Európában

Többnyire továbbra is lefelé tartanak az árfolyamok a főbb európai tőzsdéken.
Napi.hu, 2013. október 31. csütörtök, 11:50
Fotó: Napi.hu

A londoni Footsie közel fél-, a frankfurti DAX pedig egy-két tized százalékkal gyengült dél előtt nem sokkal, míg Párizsban halvány pluszban áll az irányadó mutató.

Noha az amerikai központi bank, a Fed szerda este azt közölte, hogy nem csökkenti havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási programját, az óvatosság pedig akár még hónapokig tarthat, a jelek szerint mindez nem korbácsolta föl a befektetők vételi kedvét.

Reggel gyengécske németországi makroadatok jelentek meg, késő délelőtt pedig az eurózónából érkeztek friss indikátárok, amelyek szerint nem változott az euróövezeti és uniós munkanélküliségi ráta szeptemberben, illetve lassult októberben az euróövezeti infláció.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK