Még mindig tudott egy kis meglepetést okozni az SAP

Bár múlt héten már közzétette előzetes negyedéves számait az SAP, mégis tudott kisebb meglepetést okozni a társaság ma reggel, amikor publikálta a részletes gyorsjelentését. A menedzsment megemelte a középtávú várakozásait, részben a devizaárfolyam kedvező változásával indokolva - írja Portfolio.
portfolio.hu, 2016. január 22. péntek, 08:36
Fotó: Reuters

A felhő szolgáltatások segítették a kétszámjegyű bevételnövekedést az SAP-nál a negyedik negyedévben. Az október-decemberi időszakban 80 százalékkal emelkedtek a cloud-bevételek, a teljes évben pedig több mint duplázódott az üzletág bevétele - derült ki a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentéséből.

Meglepetést azzal okozott a társaság, hogy a menedzsment kissé megemelte a középtávú várakozásait, amit részben a devizaárfolyamok kedvező irányú változásával indokolt. Az SAP jelenleg arra számít, hogy 2017-ben 6,7 milliárd euró és 7 milliárd euró között lesz a működési eredménye, míg korábban 6,3 és 7 milliárd euró közötti profittal számolt. A bevétel 23-23,5 milliárd euró között lehet, ebből a cloud-szolgáltatások bevételei 3,8-4 milliárd euró közé eshetnek.

 

 

 


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK