A két héttel korábbi érdektelenség után ezúttal több mint kétszeres túljegyzés mellett keltek el az egyéves futamidejű állampapírok. A 12 hónapos diszkontkincstárjegyekből az Államadósság Kezelő Központ az eredeti terveknek megfeleleően 30 milliárd forintnyit értékesített. Az elfogadott hozamok 7,28-7,39 százalék között szóródtak, a 7,34 százalékos átlag a két héttel ezelőttit 29, a tegnapi másodpiaci benchmarkot pedig csak 2 bázisponttal múlta felül.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!