Még négy milliárd dollár veszteség a brókeróriásnál?

A világ legnagyobb brókercégénél még nem ért véget a veszteségek felszámolása.
NAPI Online, 2007. október 25. csütörtök, 16:13
Fotó:

A vállalatnak a CIBC World Markets szerint további 4 milliárd dollárnyi veszteséggel kell elszámolnia a negyedik negyedév során azt követően, hogy a kötvénypiaci eszközeinek értéke tovább csökken.

A CIBC elemzői szerint eddig is a Merrill Lynch könyvelte el a hitel- és jelzálogpiaci válságból fakadó legnagyobb veszteségeket, mintegy 7,9 milliárd dollárt, amelynek a leírását már beépítette a harmadik negyedéves profitjelentésébe, minek következtében a cég adózott vesztesége 2,24 milliárd dollár, azaz részvényenként 2,82 dollár lett.

A Goldman Sachs Group és az UBS módosította a brókercég részvényeinek árfolyamára vonatkozó előrejelzését azt követően, hogy a Merrill Lynch tegnap számot adott története eddigi legnagyobb vesztéségéről. A vállalat részvényei a New York-i tőzsdén 2,8 százalékkal visszaestek a CIBC bejelentését követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK