A forint 276,30-on nyitott az euróval szemben ahonnan kisebb felugrásokkal erősödni tudott napközben így délutánra már csak 275,70 forintot kellett fizetni egyetlen euróért. A devizapiacon a megnyugvás jelei tapasztalhatóak, ami azon is látszott, hogy a lengyel zloty is erősödött - mondta Földi Balázs, a Commerzbank üzletkötője a Napi Gazdaságnak. Érdekes volt, hogy a szerdai napon a forint a lengyel devizával szemben is erősnek mutatkozott szemben az előző napokkal. Az euró/dollár keresztárfolyam az előző napi óriási kilengések után megnyugodott kicsit, a keddi nap végi shortcovering után azonban ismét a dollár erősödött. Szerda délután 1,2185 volt a keresztárfolyam értéke, ami még elmaradt az előző nap felállított újabb 1,2120-as csúcstól. Földi szerint ugyanakkor további dollár erősödés jöhet, mivel az 1,20-as szintek nem jelentek túl erős dollárt, sőt mintha az uniós tagországok örülnének is a gyengébb eurónak hiszen ezen keresztül vezethet a kiút a mostani nehéz helyzetből. A forint a dollárral szemben 225,90-en állt, ami pici gyengülést jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!