Hétfőn reggel a várakozásoknál gyengébb kínai makroadatok, utánna pedig a portugál mentőcsomag körüli találgatások hatottak negatívan a forint árfolyamára, ennek tudható be, hogy a 278 forint körüli szintekről 280 forint fölé gyengült az árfolyam. A csúcsát napközben 280,80 körül érte el, ahonnan a nap végére kicsit lefelé korrigált az árfolyam. A nap végén 280 forint körül kereskedtek az euróval. Karsai szerint ugyanakkor a negatív folyamatok még egy-két hétig megmaradhatnak, ami azt jelenti, hogy a magyar deviza esetében sem számíthatunk erősödésre. A további gyengülés esetében pedig a 282 forintos szint lehet a komolyabb ellenállás. Az euró/dollár hullámvasutazott a hét első napján. Lapzártánkkor 1,29 környékén volt a kersztárfolyam. Az egyetlen kisebb jó hír az volt, hogy a svájci frank nem tudott újabb csúcsra futni az euróval szemben, így a napközbeni 225 forint feletti szintről is bő két forintot korrigált vissza a nap végére, ami persze senkit sem boldogít - tette hozzá a szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!