BUX
36940

Még tovább gyengülhet a forint

Hétfőn több hír is gyengítette a forintot, és ez akár az elkövetkező hetekben így is maradhat - mondta a Napi Gazdaság Online-nak, Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője.

NAPI, 2011. január 10. hétfő, 16:31

Hétfőn reggel a várakozásoknál gyengébb kínai makroadatok, utánna pedig a portugál mentőcsomag körüli találgatások hatottak negatívan a forint árfolyamára, ennek tudható be, hogy a 278 forint körüli szintekről 280 forint fölé gyengült az árfolyam. A csúcsát napközben 280,80 körül érte el, ahonnan a nap végére kicsit lefelé korrigált az árfolyam. A nap végén 280 forint körül kereskedtek az euróval. Karsai szerint ugyanakkor a negatív folyamatok még egy-két hétig megmaradhatnak, ami azt jelenti, hogy a magyar deviza esetében sem számíthatunk erősödésre. A további gyengülés esetében pedig a 282 forintos szint lehet a komolyabb ellenállás.
Az euró/dollár hullámvasutazott a hét első napján. Lapzártánkkor 1,29 környékén volt a kersztárfolyam. Az egyetlen kisebb jó hír az volt, hogy a svájci frank nem tudott újabb csúcsra futni az euróval szemben, így a napközbeni 225 forint feletti szintről is bő két forintot korrigált vissza a nap végére, ami persze senkit sem boldogít - tette hozzá a szakértő.