BUX
38667

Még várat magára az ugrás a Csepelnél

Csökkenő árbevételről és stagnáló eredményről jelentett a Csepel Holding.

NAPI, 2011. augusztus 26. péntek, 18:17

Egyelőre nem látszik a várt ugrás a Csepel Holding gazdálkodásában. A társaság féléves jelentése szerint egymilliárd forintról 770 millió forintra olvadt féléves árbevétele tavaly óta.

Az árbevétel szerkezete jelentősen átalakult, míg az export duplázódott az egy évvel korábbihoz képest, a belföldi értékesítés nagysága felére olvadt.

A jelentés szerint a korábban kommunikált megugrás az árbevételben azért várat magára, mivel jelenleg olyan berendezéseket gyárt megrendelésre, amelyek átfutási ideje hosszabb, s ezért az ebből származó bevételek csak az év végén, jövő év elején jelentkeznek a csoport számaiban.

A költségek eközben sokkal nagyobb mértékben csökkentek az árbevételnél, így a bruttó fedezet jelentős javulást mutat, az első félévben 22,8 millió forintra ugrott. Jelentősen, nulláról 63 millió forintra nőttek a kutatás-fejlesztés költségei, s emelkedtek az igazgatási is egyébb költségek is, így az adózott eredmény minimális csökkenést mutat, 51 millió forintról 49 millió forintra változott.