Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Péntek reggel 269,60-ig ment le a forint-euró keresztárfolyam, de aztán gyorsan visszarángatták a magyar fizetőeszközt 270 fölé - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci tradere.

Jelenleg egy euróért 270,30 forintot kérnek a bankkozin, egy amerikai dollár 198,30, egy svájci frank 184,20 forintba kerül, az angol font 311,30-on, a japán jen pedig 2,198-as szinten áll a forinthoz képest.

Régiós szinten a zloty euróhoz viszonyított árfolyama is jár a 4-es szint alatt, de a forinthoz hasonlóan hamar visszakerült 4 fölé.

A jobb GDP és a vártnál rosszabb inflációs adatok következtében bizonytalanság alakulhat ki a piacokon az MNB további kamatvágásaival kapcsolatban.

Csendes időszakra számít Ruzsonyi a jövő héten, amikor a legnagyobb nemzetközi figyelmet továbbra is a görögországi helyzet, illetve a hétfői uniós pénzügyminiszteri tanácskozás kaphatja.

A forint/euró keresztárfolyam várhatóan a jelenlegi 270-es szint közelében tartózkodik majd, tartós 270 alatti árfolyamot egyelőre nem tart reálisnak a szakember.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!