Szinte az egész napot a pozitív tartományban töltötte a BUX két kisebb megingás kivételével. Ugyanakkor ez a jó nemzetközi hangulatban nem jelentett túl acélos teljesítményt. A vezető részvények közül érdemben egyedül az OTP drágult, azonban a bankpapír 4600 forintnál egy komolyabb ellenállásba ütközött. Az OTP napi csúcsát 4610 forinton érte el nem sokkal a zárás előtt, innen azonban gyorsan visszahullott, és végül 1 százalékos pluszban 4573 forinton fejezte be a napot. A forgalom továbbra is viszonylag magas 8,4 milliárd forint volt az OTP esetében. A kérdés azonban az lesz, hogy a csütörtökön sikerült e átvinni a 4600-as ellenállást vagy innen korrekció következik az elmúlt időszak gyors száguldását követően.

Érdekes volt viszont a Mol teljesítménye, amely az emelkedő olajár ellenére sem drágult. Az olajrészvény az elmúlt időszakban nagyon halovány teljesítményt nyújtott, és erre erősített rá szerdán is. A vezető papírok közül ugyanis a legrosszabb teljesítményt nyújtva 1,5 százalékkal 16 410 forintra csökkent a részvény árfolyama. Tovább szenvedett a Magyar Telekom is. A távközlési társaság részvénye továbbra is a 418 forint körüli szinteket tesztelgeti, de itt már második napja állják útját az esésének a vevők. Így a részvény végül 0,2 százalékkal 419 forintra esett vissza.

A Richternél tovább tart a csendes kereskedés, szerdán 0,3 százalékkal 34 300 forintra emelkedett a hír hiányában hanyagolt részvény. Az Egis sem szárnyalt a jó hangulatban, a kisebbik gyógyszergyártó szintén 0,3 százalékkal 18 200 forintra emelkedett. A nap nyertese a BTel lett a részvény 7 százalékkal 1125 forintra drágult önmagához képest viszonylag magas 36 millió forintos forgalom mellett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!