A szerdai kereskedést 19 548 ponton fejezte be a BUX index, ez 0,6 százalékkal volt magasabb az előző napi értéknél. A forgalom magasabb volt az átlagosnál, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy az OTP papírjai 8,9 milliárd forint értékben cseréltek gazdát. A záróérték egyébként akárcsak kedden, ezúttal is napi csúcsnak felelt meg.

A vezető részvények kivétel nélkül pluszban zártak, kiemelkedett a Magyar Telekom, mely 1,9 százalékos drágulást követően 327 forintot ért. Az OTP is az átlagnál jobban szerepelt, hiszen egy százalékkal 5060 forintig kapaszkodott, ezzel megszilárdította helyét a kedden elért lélektani ötezer forintos határ felett. A Mol közben be kellett, hogy érje 0,3 százalékos felfelé araszolással, ami 17 000 forintos záróárfolyamot jelentett.

A gyógyszergyártók piacain is a vevők voltak fölényben, a Richter például 0,1 százalékkal 35 800 forintig erősödött, míg az Egis 22 280 forintos árfolyama 0,4 százalékkal volt magasabb, mint kedden.

Az illikvid kispapírok közözz kiemelkedett a Freesoft 15,4 százalékos szárnyalása, mely 1848 forintos záróárfolyamhoz vezetett, mellette a KEG 7,4 százalékos és az Estmédia 6,7 százalékos drágulását érdemes kiemelni. A másik oldalon a Visonka volt a nap vesztese 8,2 százalékos zuhanással, míg a Nutex 6,3 százalékot bukott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!