A magyar részvényindex jól teljesített kedden, a BUX értéke 0,9 százalékot erősödött, amihez közel 8,4 milliárd forintos forgalom párosult. Ezzel a teljesítményével az élen foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között.

A legjobb teljesítményt az OTP nyújtotta a magyar blue chipek között, a bankpapír árfolyama 1,6 százalékot erősödött, a MOL árfolyama 1,1 százalékot esett, míg a Magyar Telekom árfolyama 1,6 százalékot esett.

A Richter árfolyama 1,1 százalékot erősödött azt követően, hogy megállapodott a vállalat a Medipluskereskedelmi vállalat többségi tulajdonrészének megvásárlásáról - adta hírül a vállalat. A Mediplus elsősorban marketing tevékenységet végez, leányvállalatain keresztül számos latin-amerikai országban értékesít gyógyszeripari készítményeket. A Richter ezzel tovább erősíti nőgyógyászati üzletágát Latin-Amerikában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!